arrow_drop_up arrow_drop_down

Tijd is een vreemd begrip. Er zijn veel mensen die het heel erg druk hebben. Zij ervaren een groot gebrek aan tijd. Hun jaar gaat vaak in een roes voorbij. Er is geen tijd om lang stil te staan bij hoogte of dieptepunten. Ze komen alleen toe aan de hoogstnoodzakelijke dingen. Door alle drukte glijdt de tijd aan ze voorbij.

Oor en oog voor hun omgeving

Maar er zijn ook mensen die ondanks grote drukte tijd maken. Ze maken tijd voor alles wat zij belangrijk vinden. Op bezoek gaan bij de zieke buurman, het boodschappen doen voor de collega met het gebroken been, een hapje eten met vrienden etc. etc. Ze blijven oog en oor houden voor hun omgeving. Ze leven bewuster en genieten meer.

Als het eind van het jaar nadert moet ik altijd denken aan het liedje van Youp van ’t Hek: Niemand weet hoe laat het is. Zowel tekst als muziek zijn prachtig. Ik wil je een klein stukje tekst niet onthouden:

“Deze dag is de eerste van de rest van mijn leven”

Dat denken er velen bij hun ontbijt
Terwijl ik altijd denk: “ik heb nog maar even,
Dit wordt de laatste van een prachtige tijd”
Youp van ’t Hek

Maak van iedere dag iets moois

Dit prachtige nummer is mij uit het hart gegrepen. Probeer van iedere nieuwe dag iets moois te maken. Natuurlijk lukt dit niet altijd, maar proberen kan geen kwaad toch? Laat het leven niet aan je voorbijgaan. Haal eruit wat erin zit. Maar dan wel met oog en oor voor een ander. Heb zorg voor elkaar en vooral tijd. Ben je niet tevreden? Kijk eens wat je daarin kunt veranderen. Soms zijn kleine veranderingen al genoeg om meer plezier en voldoening uit het leven te halen. 2017 ligt nog onbeschreven voor ons. Voor mij is het een heerlijk gevoel dat je dit boek voor een deel zelf kunt schrijven. Zelf vorm kunt geven. En voor een groot deel ben je ook zelf verantwoordelijk voor de inhoud. Natuurlijk overkomen ons dingen, maar een groot deel van je leven heb je ook zelf in de hand. Laten we het boek 2017 voorzien van een prachtige inhoud!

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Phoenix WebsitePhoenix Website